Οι Δασκαλοι του Εργαστηριου

Άκης Κερσανίδης – Φωτογραφία


Γεννήθηκε το 1963 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Ε. Χατζίκου στην Αθήνα. Από το 1989 εργάστηκε σαν παραγωγός, διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, διαφημιστικά σποτ και ντοκιμαντέρ. Από το 1994 ως σήμερα εργάζεται σαν σκηνοθέτης στο χώρο του δημιουργικού ντοκιμαντέρ και του πειραματικού video. Έχει επίσης σκηνοθετήσει παραστάσεις μικτών μέσων με μουσική, χορό, ζωγραφική, κινηματογράφο και video, ενώ έχει σκηνοθετήσει και  θεατρικές παραστάσεις.  Από το 1994 μέχρι σήμερα διδάσκει κινηματογράφο σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, σε σεμινάρια και εργαστήρια, ενώ στην περίοδο 2005-2007 εργάστηκε ως διδάσκων στη σχολή  κινηματογράφου που Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2001 μέχρι το 2010 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο Φεστιβάλ πειραματικών ταινιών «Παράξενη Οθόνη». Είναι μέλος της ομάδας καλλιτεχνών της anemiCinema που δραστηριοποιείται στο χώρο των οπτικοακουστικών και σε παραγωγές ταινιών.


Γιώργος Μακρής – Σενάριο, Διεύθυνση Εργαστηρίου

YoMakrisΣεναριογράφος και ηθοποιός. Δραματική σχολή Πέλου Κατσέλη, Ωδείο Αθηνών, σεμινάρια και εργαστήρια eλλήνων και ξένων δασκάλων με αντικείμενο τη θεατρική πράξη και δραματουργία. Σενάριο με τον Γεωργιανό σκηνοθέτη-σεναριογράφο Irakli Kvirikadze, και στο MFI στην ομάδα του Jan Fleischer. Ως ηθοποιός συμμετείχε σε 50 περίπου παραστάσεις κλασσικών και συγχρόνων κειμένων, σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Εργάσθηκε  ως φωτιστής παραστάσεων χορού και θεάτρου, ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών σε Δημόσια και Ιδιωτικά Μέσα. Γράφει για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, τη διαφήμιση. Δίδαξε σενάριο σε Εργαστήρια και ιδιωτικά ΙΕΚ.  Υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων,  είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.


Γρηγόρης Καραντινάκης

Ο Γρηγόρης Καραντινάκης σπούδασε σκηνοθεσία στην Ανωτάτη Κρατική Σχολή Κινηματογράφου της Μόσχας (VGIK) και είναι κάτοχος του τίτλου Master’s of Fine Arts της ίδιας Πανεπιστημιακής σχολής. Σπούδασε επίσης Σκηνογραφία-Ενδυματολογία στην Σχολή κινηματογράφου Λ. Σταυράκου. Σκηνοθετεί στον κινηματογράφο («Η Χορωδία του Χαρίτωνα», «H Φωνή», «Μια Υπέροχη Μέρα»), στο Θέατρο («Ηλέκτρα»-Θέατρο Ρουσταβέλι της Γεωργίας, «Ηλέκτρα» για το ΚΘΒΕ, «Το κορίτσι με τα μαύρα»/μεταφορά στη σκηνή της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη –ΚΘΒΕ, «Μικρά Διονύσια» για το Φεστιβάλ Επιδαύρου, «Το Δάσος» του Ντ. Μάμετ-Θέατρο Πορεία, «Μαυροπούλι» του Ντ. Χάρογουερ, «Το Παγκάκι» του Αλεξάντερ Γκέλμαν κ.ά) και στην τηλεόραση («Γιούγκερμαν», «Γη και Ουρανός» κ.ά). Εργάστηκε ακόμα ως σεναριογράφος για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Διδάσκει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και σκηνοθεσία σε δραματικές σχολές και σχολές κινηματογράφου. Διατέλεσε Καλλιτεχνικός Συνεργάτης- αναπληρωτής Καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

 

Κλεάνθης Δανόπουλος – Σκηνοθεσία

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και σπούδασε κινηματογράφο και θέατρο στο Παρίσι όπου και έμεινε το διάστημα μεταξύ 1979-89 (Maitrise de Theatre/Licence de Cinema Universite de la Sorbonne Nouvelle). Έχει σκηνοθετήσει μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, θεατρικά έργα, συναυλίες και μουσικά θεάματα και τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ. Έχει διδάξει Ιστορία Κινηματογράφου και Υποκριτική σε ιδιωτικές σχολές και στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ενώ διηγήματά του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη.

Χρύσα Τζελέπη – Μοντάζ

Γεννήθηκε  στη Θεσσαλονίκη. Από το 1993 δραστηριοποιείται στο χώρο της δημιουργικής φωτογραφίας με ατομικές και  ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Σπούδασε κινηματογράφο στο πανεπιστήμιο University of the Arts  London του Λονδίνου (πτυχίο σκηνοθεσίας). Από το 2004 εργάζεται σαν σκηνοθέτις και παραγωγός σε ταινίες ντοκιμαντέρ, ενώ παράλληλα ασχολείται με την κινηματογραφική εκπαίδευση και με την οργάνωση του Φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου «Παράξενη Οθόνη».  Είναι μέλος της ομάδας καλλιτεχνών της anemiCinema που δραστηριοποιείται στο χώρο των οπτικοακουστικών και σε παραγωγές ταινιών.

Χρήστος Γεωργίου

Ο Χρίστος Γεωργίου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ουάρικ στον κινηματογράφο και Λογοτεχνία (BA Joint Honours), της Βόρειας Σχολής Κινηματογράφου της Αγγλίας στο Λίντς (Post Grad Diploma) και της Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου Θεάτρου και Τηλεόρασης της Πολωνίας στο Λόντζ (MA Film Production/ Direction).

Στην φιλμογραφία του συμπεριλαμβάνονται οι βραβευμένες Ευρωπαϊκές συμπαραγωγές μεγάλου μήκους μυθοπλασίας «Κάτω απ’τ’Ατρα» ( Prix de Montreal 2001) και «Μικρο Έγκλημα» (εμπορική επιτυχία στην Γερμανία το 2009) , σειρές μυθοπλασίας για την Ελληνική τηλεόραση και το BBC και ντοκιμαντέρ για Ελληνική και ξένα κανάλια όπως την ARTE/ZDF, BBC WORLD και AL JAZEERA. Το «Χρόνια πολλά», επίσημη συμμετοχή στο Berlinale Co-Production Market το 2014 είναι η τρίτη μεγάλου μήκους μυθοπλασίας του.

Share this Story

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *