Δάσκαλοι Εργαστηρίου

Γιώργος Μακρής - Διεύθυνση Εργαστηρίου/Σενάριο

Σεναριογράφος και ηθοποιός. Σπούδασε στη Δραματική σχολή Πέλου Κατσέλη, στο Ωδείο Αθηνών, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια Ελλήνων και ξένων δασκάλων με αντικείμενο τη θεατρική πράξη και δραματουργία (σενάριο με τον Γεωργιανό σκηνοθέτη-σεναριογράφο Irakli Kvirikadze, και αργότερα στο Mediterranean Film Institute στην ομάδα του Jan Fleischer). Ως ηθοποιός συμμετείχε σε 50 περίπου παραστάσεις κλασσικών και συγχρόνων κειμένων, σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Εργάστηκε ως φωτιστής παραστάσεων χορού και θεάτρου, και ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών σε ιδιωτικούς και δημόσιους σταθμούς. Γράφει για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, τη διαφήμιση. Δίδαξε σενάριο σε Εργαστήρια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Υπήρξε πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Κλεάνθης Δανόπουλος - Σκηνοθεσία

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και σπούδασε κινηματογράφο και θέατρο στο Παρίσι (Maitrise de Theatre/Licence de Cinema Universite de la Sorbonne Nouvelle) όπου και έμεινε το διάστημα μεταξύ 1979-89.Έχει σκηνοθετήσει μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, θεατρικά έργα, συναυλίες και μουσικά θεάματα και τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ. Έχει διδάξει Ιστορία Κινηματογράφου και Υποκριτική σε ιδιωτικές σχολές και στα πλαίσια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ενώ διηγήματά του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη.

Άκης Κερσανίδης - Φωτογραφία

Γεννήθηκε το 1963 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολη Ε. Χατζίκου στην Αθήνα. Απο το 1989 εργάστηκε σαν παραγωγός, διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, διαφημιστικά σποτ και ντοκιμαντέρ. Από το 1994 ως σήμερα εργάζεται σαν σκηνοθέτης στο χώρο του δημιουργικού ντοκιμαντέρ και του πειραματικού video. Έχει επίσης σκηνοθετήσει παραστάσεις μικτών μέσων με μουσική, χορό, ζωγραφική, κινηματογράφο και video, ενώ έχει σκηνοθετήσει και  θεατρικές παραστάσεις. Από το 1994 μέχρι σήμερα διδάσκει κινηματογράφο σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, σε σεμινάρια και εργαστήρια, ενώ την περίοδο 2005-2007 εργάστηκε ως διδάσκων στη σχολή  κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2001 μέχρι το 2010 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο φεστιβάλ πειραματικών ταινιών «Παράξενη Οθόνη». Είναι μέλος της ομάδας καλλιτεχνών της anemiCinema που δραστηριοποιείται στο χώρο των οπτικοακουστικών και σε παραγωγές ταινιών.

Χρύσα Τζελέπη - Μοντάζ

Γεννήθηκε  στη Θεσσαλονίκη. Από το 1993 δραστηριοποιείται στο χώρο της δημιουργικής φωτογραφίας με ατομικές και  ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σπούδασε κινηματογράφο στο πανεπιστήμιο University of the Arts London του Λονδίνου με πτυχίο στη σκηνοθεσία. Από το 2004 εργάζεται σαν σκηνοθέτις και παραγωγός σε ταινίες ντοκιμαντέρ, ενώ παράλληλα ασχολείται με την κινηματογραφική εκπαίδευση και με την οργάνωση του φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου «Παράξενη Οθόνη».  Είναι μέλος της ομάδας καλλιτεχνών της anemiCinema που δραστηριοποιείται στο χώρο των οπτικοακουστικών και σε παραγωγές ταινιών.

Ίριδα Ζιόγκα - Animation

Γεννημένη το 1985, η Ίριδα Ζιόγκα είναι βραβευμένη σκηνοθέτις και δημιουργός κινουμένων σχεδίων με έδρα το Λονδίνο. Ειδικεύεται στην τεχνική του stop motion animation και οι ταινίες της έχουν βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι απόφοιτος του τμήματος Film and Television του University of the Arts London και από το 2012 εργάζεται στον χώρο της διαφήμισης και του κινηματογράφου. Αυτόν τον καιρό ολοκληρώνει την νέα της ταινία, Man Wanted, η οποία αποτελεί μια συμπαραγωγή Ελλάδας/Εσθονίας/Σερβίας και Αλβανίας.

Ιάκωβος Παναγόπουλος - Σκηνοθεσία/Έρευνα

Ο Ιάκωβος είναι βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης, γνωστός για τα έργα του «A Still Sunrise» (2017) και «Flickering Souls Set Alight» (2019). Η πρωτοποριακή δουλειά του είναι ένας συνδυασμός πρακτικής κινηματογράφησης και ακαδημαϊκής έρευνας. Στόχος του είναι να φέρει αυτά τα δύο πιο κοντά. Η μεγαλύτερη δουλειά του έως τώρα, το «Flickering Souls Set Alight», είναι μια κινηματογραφική απεικόνιση της έρευνάς του πάνω στην Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS). Ο Ιάκωβος είναι απόφοιτος του Ιόνιου Πανεπιστημίου, του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας και έχει μεταπτυχιακό στη Διεύθυνση Φωτογραφίας από το Πανεπιστήμιο του Bournemouth. Αυτή τη στιγμή, ολοκληρώνει το διδακτορικό του πάνω στο έργο του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire. Ασχολείται ενεργά με την έρευνα, με αρκετές διεθνείς δημοσιεύσεις στο όνομά του και είναι επίσημος ερευνητής στο StoryLab Film Development Research Network.

Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος - Σκηνοθεσία/Ντοκιμαντέρ

Γεννήθηκε το 1967 στο Αρματολικό Τρικάλων. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Πανρωσικό Κρατικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Μόσχας (V.G.I.K). Έχει σκηνοθετήσει για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ντοκιμαντέρ, σειρές, μικρού́ και μεγάλου μήκους ταινίες, ενώ δουλείες του έχουν βραβευτεί́ στην Ελλάδα και το εξωτερικό́.
Από το 2000 διδάσκει το μάθημα της Υποκριτικής στον Κινηματογράφο σε Δραματικές Σχολές μεταξύ́ των οποίων και η Ανώτερη Σχολή́ Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε.
Από το 2004 μέχρι το 2007 διετέλεσε διδάσκων καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας ενώ από το 2009 έως το 2015, στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, στο Τμήμα Κινηματογράφου.
Από το 2016 έως το 2018 εργάστηκε ως σκηνοθέτης στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.
Το 2018 εκλέχτηκε αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ με γνωστικό αντικείμενο “Σκηνοθεσία”.

Erik Knudsen - Story Lab

Ο Erik Knudsen, με καταγωγή από τη Γκάνα και τη Δανία και γεννημένος το 1956, είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ στο τμήμα Εφαρμογών των ΜΜΕ (Media Practice). Ήταν καθηγητής Οπτικού και Ψηφιακού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο του Μπέρνμουθ της Αγγλίας και καθηγητής Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο του Σάλφορντ στο Μάντσεστερ. Διοργανώνει συχνά εργαστήρια σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως το Escuela Internacional de Cine y Television στην Κούβα, όπου ήταν και διευθυντής στον τομέα του μοντάζ μεταξύ 2001 και 2009. Έχει σπουδάσει παραγωγή κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο York στο Τορόντο του Καναδά. Μερικά από τα έργα του είναι το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους Vainilla Chip (2009) που γυρίστηκε στην Κούβα, η ταινία μεγάλου μήκους The Silent Accomplice (2010), το ντοκιμαντέρ Heart of Gold (2006), η ταινία φαντασίας Sea of Madness (2006), η ταινία Brannigan’s March (2004) και το ντοκιμαντέρ Bed of Flowers (2001). Αυτό τον καιρό είναι επικεφαλής ερευνητής σε δύο πρόσφατες ερευνητικές επιτροπές για τις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες: την StoryLab International Film Development Research Network (2016 – 2018) και την StoryLab Skills Training for Democratised Film Industries (2019 – 2020).

Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου - Υποκριτική

61664267_816618442071025_2081112526237466624_n

Εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και ως μεταφράστρια, δραματουργός και βοηθός σκηνοθέτη στο θέατρο. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους :BLITZ, Ν. Καραθάνο, Θ.Μοσχόπουλο, Β.Θεοδωρόπουλο, Ν.Labot, Α.Παπαδημητρόπουλο, Σ.Τζουμέρκα, Θ.Καρανικόλα, Κ.Γαβρά, Φ.Τσίτο, Λ.Χαρίτο, Π.Δημητρακοπούλου και Π. Κούτρα.

Για τη συμμετοχή της στην ταινία “Η δουλειά της” του Ν.Labot τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο 59ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στην 10η απονομή των βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας  Κινηματογράφου.