Συναντήσεις: 6ο Εργαστήριο – Ιούλιος 2015

  • Συναντήσεις: 6ο Εργαστήριο – Ιούλιος 2015

Οι “Συναντήσεις” είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα, συμπληρωματικό στην κεντρική δραστηριότητα του Εργαστηρίου: δημιουργοί του σύγχρονου κινηματογράφου έρχονται στο Ζαγόρι για να παρουσιάσουν υλικό από ταινίες τους (νέες, ευρισκόμενες ακόμα «υπό κατασκευήν» ή και παλαιότερες) και να συζητήσουν με τους σπουδαστές και το κοινό πάνω σε κατασκευαστικά και αισθητικά ζητήματα που προκύπτουν, με όχημα ένα προεπιλεγμένο θέμα.

6ο Εργαστήριο – Ιούλιος 2015

– 11 Ιουλίου:

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης παρουσιάζει για πρώτη φορά το υπό εξέλιξη σχέδιο της καινούργιας ταινίας του “Αόρατος” (“Invisible”):

Όταν ο 38χρονος Άρης απολύεται χωρίς προειδοποίηση από το εργοστάσιο όπου δουλεύει, νιώθει να χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του. Οι προσπάθειές του να τον δεχτούν πίσω πέφτουν στο κενό και η ιδέα της εκδίκησης καρφώνεται στο μυαλό του. Με τα τελευταία του λεφτά αγοράζει ένα όπλο. Τότε είναι που εμφανίζεται η πρώην γυναίκα του και του αφήνει τον 6χρονο γιο τους.

Αόρατος Αφίσα

Δημήτρης Αθανίτης -Σκηνοθέτης:

dimitriΟ Δημήτρης Αθανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδασε σινεμά και αρχιτεκτονική. Ιδρυτικό μέλος της της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η πρώτη ταινία του “Αντίο Βερολίνο” (1994) κέρδισε δύο διακρίσεις στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και έγινε καλτ, ενώ η δεύτερη ταινία του “Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο” (1997) ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο και κέρδισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας. Η ταινία του “2000+1 Στιγμές” (2001) επιλέχτηκε από τον Aυστραλό  Bill Mousoulis  ανάμεσα στις 10 καλύτερες ταινίες για το 2001 στο Senses of Cinema, ενώ  η τελευταία ταινία του, “Τρεις Μέρες Ευτυχίας” (2012) έλαβε Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Γυναικείας Ερμηνείας και Φωτογραφίας στα Maverick Movie Awards NY, Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο London GFF, τις υποψηφιότητες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Μουσικής, Εφφέ κ Καινοτομίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ συμμετείχε σε πάνω από 20 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Φιλμογραφία:

2015 – “Αόρατος” (“Invisible”) (pre-production)
2012 – “Τρεις Μέρες Ευτυχίας”
2011 – “Πόλη Κρυμμένη” (μικρού μήκους)
2009 – “Μαντόνα Καλεί Φασμπίντερ” (μικρού μήκους)
2005 – “Η Πόλη Των Θαυμάτων”
2001 – “2000+1 Στιγμές”
1999 – “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας”
1997 – “Καμιά Συμπάθεια Για Το Διάβολο”
1996 – “Βοξ” (τηλεταινία)
1994 – “Αντίο Βερολίνο”
1994 – “Κύριος Χ” (μικρού μήκους)
1993 – “Φιλοσοφία” (μικρού μήκους)

 

– 16 Ιουλίου:

Η παραγωγός της MARNI FILM Φαίδρα Βόκαλη σε συνεργασία με τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, μας εισάγουν στον κόσμο της νέας ταινίας τους SUNTAN”.

suntan fwto

 

Φαίδρα Βόκαλη -Παραγωγός:

vokali1Μετά την αποφοίτησή της από το τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2005, η Φαίδρα Βόκαλη εργάστηκε στη διανομή, όπου είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε markets διεθνών αγορών ως buyer αλλά και να ασχοληθεί ενεργά με την οργάνωση του γραφείου τύπου. Το 2006 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Απέκτησε το μεταπτυχιακό της στον τομέα Film Studies τo 2009 από το University College London με υποτροφία του ΙΚΥ. Στη συνέχεια εργάστηκε ως υπεύθυνη προγράμματος στο Φεστιβάλ, ενώ παράλληλα έγινε αρχισυντάκτρια του μοναδικού κινηματογραφικού περιοδικού στην Ελλάδα, του ΣΙΝΕΜΑ. Πλέον εργάζεται ως παραγωγός στη Marni Films, ενώ πρόσφατα έγινε μέλος του EAVE Producers Network.

 

– 18 Ιουλίου:

Η σκηνοθέτις Ελισάβετ Χρονοπούλου και η καινούργια –υπό εξέλιξη-  ταινία της “Μικρή Άρκτος” συναντούν το κοινό:

MIKRH_ARKTOS_3_001_copyΣε κεντρικό ξενοδοχείο ημιδιαμονής, ένας άντρας συλλαμβάνεται ενώ το αναίσθητο σώμα μιας κοπέλας μεταφέρεται στο ασθενοφόρο.
Μέσα στο περιπολικό, διασχίζοντας την πολύβουη Αθήνα, ο άντρας ανακαλεί το διάστημα των τελευταίων μηνών. Απ’ την ανορθόδοξη γνωριμία του με την κοπέλα, στο ίδιο ξενοδοχείο, μερικούς μήνες πριν, ως τη δραματική κατάληξη της σχέσης τους το ίδιο πρωί.
Στο μεσοδιάστημα, η προσπάθεια δυο ανθρώπων ν’ αγαπηθούν.

Η ταινία βασίζεται στο διήγημα της σκηνοθέτριας “Φοράει Κοστούμι” (Εκδόσεις Πόλις 2013).

Συντελεστές ταινίας:

Παραγωγή: Ελισάβετ Χρονοπούλου με συγχρηματοδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Σενάριο – Σκηνοθεσία – Μοντάζ: Ελισάβετ Χρονοπούλου
Παίζουν: Σοφία Γεωργοβασίλη – Γιάννης Κοκιασμένος – Διώνη Κουρτάκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Αλεξανδρής
Ήχος: Στέφανος Ευθυμίου

Share this Story

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *