4ο Εργαστήριο – Ιούλιος 2013

  • 4ο Εργαστήριο – Ιούλιος 2013

4ο Εργαστήριο – Ιούλιος 2013

– 5 Ιουλίου:

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος προβάλλει για πρώτη φορά την κόπια εργασίας της νέας του ταινίας “Ο Εχθρός Μου”:

Ο Εχθρός Μου logoΑυτή είναι η ιστορία του Κώστα, 50 ετών, ενός προοδευτικού οικογενειάρχη και ιδιοκτήτη  ανθοπωλείου στην Αθήνα. Στην αρχή της ταινίας, ο Κώστας σέρνεται με αγωνία στο πάτωμα του σπιτιού του, χτυπημένος, δεμένος και φιμωμένος, ανήμπορος να προστατεύσει την γυναίκα, την κόρη του και τον γιό του από την ακραία βία τεσσάρων μασκοφόρων εισβολέων.
Το ανδρικό ένστικτο της εκδίκησης τον καταλαμβάνει και, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, μπαίνει σε ένα εφιαλτικό τούνελ. Η ταινία αφορά την αποδόμηση και διάλυση ενός άνδρα που ήταν η κολόνα του σπιτιού του.

ο χειρότερος εχθρός μου είναι πάντοτε εντός μου

“Ο χειρότερος εχθρός μου είναι πάντοτε εντός μου”

Συντελεστές ταινίας:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσεμπερόπουλος
Σενάριο: Γιάννης Τσίρος
Πρωταγωνιστούν: Μανώλης Μαυροματάκης, Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Γάλλος, Αντώνης Καρυστινός, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αριάδνη Καβαλιέρου, Ηλίας Μουλάς, Vesela Kazakova, Tudor Chirila
Διευθυντής Φωτογραφίας: Βαγγέλης Κατριτζιδάκης
Mοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Ηχος: Στέφανος Ευθυμίου
Σκηνικά: Σπύρος Λάσκαρης
Κοστούμια: Χριστίνα Χατζαρίδου
Μακιγιάζ: Δήμητρα Γιατράκου
Μουσική: Aκης Δαούτης
Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου
Συμπαραγωγοί: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ ΑE, ΝΟVA AE.

Γιώργος Τσεμπερόπουλος -Σκηνοθέτης:

ΤσεμπερόπουλοςΟ Γιώργος Τσεμπερόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα και κινηματογράφο στο American Film Institute στο Λος Άντζελες, όπου έζησε έξι χρόνια σκηνοθετώντας ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, ανάμεσα στις οποίες το «Ήταν Όλοι τους Παιδιά μου» του Άρθουρ Μίλλερ που απέσπασε Βραβείο Σκηνοθεσίας, Παραγωγής, Α’ Ανδρικού και Α’ Γυναικείου Ρόλου. Πρώτη  του δουλειά, το μεγάλου μήκους ντοκυμαντέρ «Μέγαρα» που συμμετείχε σε εννέα ευρωπαϊκά φεστιβάλ και απέσπασε το Βραβείο Καλλίτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών στο Φεστιβάλ Forum Βερολίνου (1974).  Η πρώτη του μεγάλου μήκους με ηθοποιούς «Ξαφνικός Έρωτας» (1984), είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία και τιμήθηκε με τα  Κρατικά Βραβεία Παραγωγής, Φωτογραφίας και Α’ Γυναικείου Ρόλου. Ακολούθησε το «Άντε Γεια» το 1990 με τα Κρατικά Βραβεία Καλλίτερης Ταινίας, Σεναρίου, Α’  Ανδρικού, Α’ Γυναικείου και Β΄ Ανδρικού Ρόλου, και η «Πίσω Πόρτα» (2000), που τιμήθηκε με Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου και διαγωνίστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τόκυο. Η τελευταία του ταινία «Ο Εχθρός Μου», μόλις ξεκίνησε το ταξίδι της.

 

– 6 Ιουλίου:

Workshop για τους μαθητές του Εργαστηρίου με θέμα “Από τη σκηνή, στο όλον της ταινίας”, με το Γιώργο Τσεμπερόπουλο.

Share this Story

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *